Publicerad den

Framtidens elcykelkit är här. Zipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer 

En het elcykelmarknad blir ännu hetare när Zipforce släpper två nya produkter – Zipforce Slim och Zipforce Distance. De nya laddbara elmotorerna är förbättrade på flera punkter jämför med tidigare modeller – tystare, lägre vikt, trådlös trampsensor och enklare installation.

Zipforce tillverkar lättmonterade elmotorer som gör vilken cykel som helst till en elcykel. Nu släpper ”elmotorn för alla cyklar” två nya uppgraderade produkter. Zipforce grundare Måns Bengtsson berättar:

Vi känner oss mycket glada att få ut dessa produkter på marknaden. Det är två väldigt kvalificerade elcykel-kit som Zipforce lanserar. Vi har identifierat vilka utmaningar som våra kunder haft. Ljudnivån och installationen har varit vårt största fokus. Även vikten och smidigheten har vi förbättrat.

Vad skiljer Slim och Distance från tidigare modellen ONE?
Framförallt är ljudet lägre. Zipforce har utvecklat en ny tystare motor för både Slim och Distance. Dessutom går installationen betydligt snabbare nu när momentet med trampsensor har reducerats till att enbart klämma fast en trådlös sensor på pedalarmen.

Vad är skillnaden mellan Slim och Distance?
Slim är perfekt för de som pendlar eller cyklar i stadsmiljön. Den väger endast två kilo vilket är lättare än vår tidigare modell ONE. Modellen Distance har en större batteri vilket är bra för dem som vill cykla längre sträckor utan att behöva oroa sig för att elen ska sina.

Målet är att fler ska få möjlighet att förvandla sin befintliga cykel till en elcykel, snabbt och enkelt. Vi ser att våra kunder även värdesätter miljöaspekten; att de slipper köpa en helt ny elcykel som ska tillverkas och skeppas över halva jordklotet. Alla Zipforce elmotorer tillverkas i Småland vilket är en viktig aspekt i hela vårt miljötänk. säger Måns Bengtsson. 

Vilka är normalt köparna av Zipforce laddbara elmotorer?
Zipforce är en unik produkt som tilltalar människor som värdesätter att kunna ställa sin elcykel var de vill utan att oroas för stöld eller vandalism, vilket är möjligt eftersom man enkelt kopplar loss elmotorn och bär den med sig. Många uppskattar även att kunna vara flexibla genom att dela elmotorn mellan sina cyklar hemma, på landet eller inom familjen.

De nya elcykel-kitten Zipforce Slim och Zipforce Distance lanseras den 13 juni 2022 i Sverige och man kan beställa dem på zipforce.se för leverans efter midsommar.