Publicerad den

Nytt samarbete inleds mellan Zipforce och Wolt

Zipforce inleder ett samarbete med Wolt för att möjliggöra kurirpartners att cykla eldrivet. Målet är att uppmuntra till att använda Zipforce som en smart och hållbar lösning på sin cykel då det är mer prisvärt, säkert och hållbart.

Wolt strävar efter att bidra till effektiva, hälsosamma och klimatneutrala transporter som är tillgängliga för alla och därför söker dem klimatvänliga och hållbara affärsmetoder, verkar lokalt för att göra våra städer till bättre ställen att bo på, samt arbetar för ökad social integration i det svenska samhället.

”Vi blev rekommenderade Zipforce under Tomorrow Mobility-konferensen via vår partner EIT urban mobility. Det som lockade med Zipforce är att det är en klockren lösning där man använder sig av existerande resurser för att göra något mer effektivt. I detta fall att kunna omvandla sin cykel till en elcykel.”

Marlena Glans, hållbarhetschef på Wolt fortsätter:

”Vi ser fram emot att jobba med innovativa och hållbara lösningar så som Zipforces lösning. Vi har ambitiösa hållbarhetsplaner och vi behöver arbeta med olika samarbetspartners och innovativa lösningar för att tillsammans nå dessa mål.”

Efter en prova-på-period på några veckor har Wolt bestämt sig för att gå vidare och skapa ett erbjudande om Zipforce till sina kurirpartners i Sverige.

”Vår vision är att etablera ett globalt varumärke som erbjuder en innovativ och hållbar lösning för den framtida mobiliteten. På den här resan letar vi efter andra partners som har samma ambition som oss och samarbetet med Wolt är ett viktigt nästa steg mot målet.” Säger Måns Bengtsson, grundare och VD på Zipforce.

***
Om Wolt: Wolt är ett Helsingforsbaserat techföretag som gör det otroligt enkelt att upptäcka och få den godaste maten samt de bästa produkterna levererade från lokala restauranger och butiker direkt till dig.

Om Zipforce: Zipforce är en Stockholmsbaserad startup som har utvecklat ett banbrytande eBike-kit för att förvandla vilken cykel som helst till en elcykel. Zipforce mission att elektrifiera planetens befintliga cyklar på ett hållbart och kostnadseffektivt sätt genom kreativt återbruk och omvandling till en produkt av ännu högre värde.