Vanliga frågor och svar

För vem passar Zipforce?

Zipforce passar dig som …
… ibland ställer din cykel på osäkra ställen.
… redan har en favoritcykel.
… ibland vill ha motion och ibland få hjälp av elmotor.
… vill kunna dela elmotor mellan olika cyklar.

Hur monterar jag Zipforce?

Se filmen som visar hur Zipforce monteras (längre video)

Läs monteringsmanualen här

Passar Zipforce till min cykel?

Zipforce går att montera på de flesta cyklar, men vissa modeller kan kräva lite mer modifiering än andra. Fästet är utvecklat för att passa så många cyklar som möjligt.

Var monteras Zipforce?

Zipforce monteras på framhjulet med hjälp av vårt unika snabbfäste. Fästet är utvecklat för att passa så många cyklar som möjligt.

Vilka däck passar bäst för Zipforce?

Zipforce fungerar bäst med relativt släta däck som är avsedda för cykling på väg, men kan även användas med grövre mönstrade däck så länge centrum är likformigt över hela däcket.

Hur fungerar motorn?

När du trampar, känner en trampsensor av din trampfrekvens (kadensen) och motorn drar igång – gummihjulet som ligger an mot cykelns däck snurrar och driver cykeln framåt. 

Hur ställer jag in assistansnivån?

Motorns assistansnivå, det vill säga hur mycket hjälp du vill ha, ställer du in med ett skruvreglage som sitter på enheten. Du kan också ställa in motorn via Zipforce mobilapp. Finns för både Android och iOS.

Hur långt kan jag cykla?

Vid full assistans under normal cykling, räcker batteriet i cirka 30 km. Om du hjälper till mycket själv, kan batteriet räcka i upp till 50 km. Zipforce är också utrustad med regenerativ bromsning som ger en lätt motorbroms och samtidigt laddar batteriet. 

Hur snabbt kan jag cykla?

Elcyklar är enligt lag begränsade till 25 km/h, och detta gäller även Zipforce. Vid högre hastigheter slutar motorn att driva, men du kan fortfarande, med egen kraft, få upp cykeln i högre hastigheter.

Hur lång är laddningstiden?

Ett urladdat batteri tar ungefär fyra timmar att ladda fullt med den medföljande laddaren.

Vilka garantier följer med Zipforce?

Din Zipforce har ett års garanti.

Går Zipforce att montera på bakhjulet?

Zipforce går fint att montera på bakhjulet. Tänk i så fall på att ställa om till ”Reverse Mode” i appen. Det är vanligare med montering på framhjulet eftersom pakethållare och stänkskärm ofta är i vägen för en bakhjulsmontering. 

Går det att byta batteri när det gamla är slut?

Vi använder Li-ion celler från Samsung. Batteriet ska klara ca 1000 laddcykler med god prestanda. Kontakta kundtjänst om du behöver byta batteri så hjälper vi dig.

Kan man köpa reservdelar till Zipforce?

Vi tillverkar Zipforce i Småland och har därför oftast reservdelar på lager. Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig.

Är Zipforce säker?

Zipforce har genomgått omfattande tester och är CE-märkt enligt nya elcykeldirektivet 2017 som gäller inom EU. Elcykeldirektivet omfattar bland annat täthet/vattentålighet, laddning, elsäkerhet, säkerhet kring hastighet, kraft och funktion.

Är Zipforce vattentålig?

Zipforce är vattentålig och klarar regn bra. Zipforce har genomgått omfattande tester och är CE-märkt enligt nya elcykeldirektivet 2017 som gäller inom EU. Det innebär att Zipforce uppfyller samma täthetskrav som alla elcyklar.

 

 

Fick du inte svar på det du undrade? Mejla oss på support@zipforce.zendesk.com . Vi svarar så snart som möjligt och lägger också upp svaret här på sajten.