Press

Vi på Zipforce är stolta och glada över att ha fått ett sådant fint mottagande i samband med vår lansering. Vi är till exempel nominerade i 33-listan – tidningarna Affärsvärlden och Ny Tekniks lista över unga och innovativa bolag i Sverige. Vi är också omnämnda i flera tidningar.

Framtidens elcykelkit är här. Zipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer

En het elcykelmarknad blir ännu hetare när Zipforce släpper två nya produkter – Zipforce Slim och Zipforce Distance. De nya laddbara elmotorerna är förbättrade på flera punkter jämför med tidigare modeller – tystare, lägre vikt, trådlös trampsensor och enklare installation.

Zipforce utsedd till en av 12 hetaste startups från nytt EU-initiativ

Zipforce är utvald som den enda svenska startupen för hållbar mobilitet i ett nytt EU-initiativ för att hjälpa och bidra till ett mer beboeligt och grönt stadsrum.

Zipforce representerar Sverige på världsutställningen i Dubai

Zipforce är en av de svenska innovationer som kommer att visas i den svenska paviljongen när världsutställningen Expo 2020 i Dubai öppnar den 1 oktober 2021. 

Kommittén för Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2020 i Dubai har valt ut Zipforce som av de svenska produkter och innovationer som representerar det bästa av Sverige och svenskt näringsliv.

”Det är enormt glädjande att Zipforce får möjlighet att vara med på̊ satsningen som svenska regeringen genomför i samband med världsutställningen i Dubai. Jag är stolt över att Zipforce valts ut och är ett av de svenska bolag som får visa upp det allra bästa av svensk innovation med fokus på̊ miljö̈, mobilitet och återvinning”, säger Måns Bengtsson, grundare av Zipforce.

Världsutställningen pågår i 6 månader från starten i oktober i höst och beräknas dra mer än 20 miljoner besökare. Följ Expo 2020 här

Reportage av DI:

”När Måns Bengtsson fick längre pendlingsväg till jobbet föddes idén om en portabel elmotor till en helt vanlig cykel.

Fyra år senare började Zipforce säljas i Sverige och nu väntar en enorm uppskalning.

”Det blir rätt stora siffror rätt snabbt.””

Test av M3.se:

Svensktillverkade Zipforce är ett bländande exempel på en smart lösning för dig som redan har en cykel du trivs med, men som emellanåt även vill kunna njuta av en assisterande elmotor.

Den smidiga motorn är enkel att lossa för att ta med och ladda liksom för att återställa cykeln för en manuell drift.

Test av Allt om Elcyklar:

Den ska göra att en vanlig cykel kan konverteras till elcykel. Den tycks enkel att montera. Och vår testkörning visar att Zipforce lever i stora drag upp till förväntningarna.”

Cycling Plus:

Svenska Zipforce lanserar en innovation inom cykelbranschen, en elmotor kombinerad med ett batteri som går att ta med sig och har en sammanlagd vikt på bara 2,7 kg.”

Presskontakt

Kontaktinformation

Media Kit

Loggor – Produktbilder – Miljöbilder – Pressmeddelande

Måns Bengtsson

Grundare & Vd

Nataliia Sapozhkova

Marknad & Analys

Jens Ålander

------