Publicerad den

Zipforce representerar Sverige på världsutställningen i Dubai

Zipforce är en av de svenska innovationer som kommer att visas i den svenska paviljongen när världsutställningen Expo 2020 i Dubai öppnar den 1 oktober 2021.

Kommittén för Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2020 i Dubai har valt ut Zipforce som av de svenska produkter och innovationer som representerar det bästa av Sverige och svenskt näringsliv.

Världsutställningen pågår i 6 månader från starten i oktober i höst och beräknas dra mer än 20 miljoner besökare. Följ Expo 2020

Temat för Dubai World Expo är ”Connecting Minds – Creating the Future”. Närmare 190 länder deltar i utställningen som pågår till 31 mars 2022. Ett 15-tal svenska företag har valts ut för att visa upp de mest innovativa lösningarna inom hållbarhet och mobilitet i Sveriges paviljong.

”Det är enormt glädjande att Zipforce får möjlighet att vara med på̊ satsningen som svenska regeringen genomför i samband med världsutställningen i Dubai. Jag är stolt över att Zipforce valts ut och är ett av de svenska bolag som får visa upp det allra bästa av svensk innovation med fokus på̊ miljö̈, mobilitet och återvinning”, säger Måns Bengtsson, grundare av Zipforce.

Zipforce gör om vilken vanlig cykel som helst till en elektrisk med en liten, portabel elmotor som är monterad på cyklar – smart, snabbt och enkelt. Det är lätt att flytta motorn mellan olika cyklar och man behöver därmed inte investera i en ny elcykel, vilket gör att man kan spara på naturens resurser. Den portabla elmotorn monteras med några klick på det monterade fästet och Zipforce ger kraft när cyklisten behöver det.

Zipforce lanserades 2020 och är patenterat och utvecklat av grundaren Måns Bengtsson. Industrialiseringen har gjorts tillsammans med Tritech, Lagan Plåtprodukter och fristående konsulter. Zipforce säljs i en egen webbshop. Tillverkningen görs av Lagan Plåtprodukter utanför Ljungby i Småland.

– Vi har under ett par år arbetat intensivt med att skapa en enkel livsstilsprodukt för miljömedvetna människor som både leder till en hälsosam livsstil och samtidigt bidrar till mindre klimatpåverkan och bättre användning av jordens resurser, säger Måns Bengtsson.

Världsutställningen pågår i 6 månader från starten i oktober och förväntas locka mer än 20 miljoner besökare.

Fakta om Zipforce

En elcykelmotor – motor, styrenhet och batteri i ett
Monteras på en vanlig cykel och förvandlar den till en elcykel
Maxhastighet 25 km/h
Vikt 2,7 kg
Räckvidd 35–65 km beroende på terräng och körstil
Kan enkelt flyttas mellan olika cyklar
Utvecklad och tillverkad i Sverige
Följ Expo 2020 på www.expo2020.se