Om Oss

Zipforce ger befintliga cyklar ett nytt liv vilket gynnar miljön på vår planet. Vi brinner för smart och kreativ återvinning och vill lösa trafik- och transportutmaningarna världen över samtidigt som vi hjälper till att reducera människans klimatpåverkan. 

Z

I

P

F

O

R

C

E

POWER TO YOUR BIKE

Det började med en pendlingsdröm

Zipforce grundare Måns Bengtsson kom på idén till Zipforce när han 2016 fick längre pendlingsväg till jobbet. Måns ville cykla till och från busstationen men han ville inte ställa en dyr elcykel vid stationen på grund av stöldrisken. I stället funderade han på att ha en liten elmotor som var enkel att ta av från cykeln och lätt att bära med sig i väskan. Fyra år senare lanserades Zipforce, den portabla och smarta elcykelmotorn.

Zipforce AB etablerades 2016 och tog fart 2018 då finansiärer kom in i bolaget. Våren 2020 lanserades elmotorn Zipforce ONE i Sverige med omedelbar framgång. Under 2022 börjar bolaget en global expansion med start i EU.

Produkten tillverkas i Lagan i Småland. Företagets huvudkontor finns i centrala Stockholm. Zipforce är patenterad i Sverige och arbetet med ett internationellt patent pågår. Zipforce är också designskyddad i EU och Kina.

Som att uppfinna hjulet, med miljön i fokus

Vår mission

Det finns fler än en miljard vanliga cyklar över hela världen. Zipforce mission är att elektrifiera planetens befintliga cyklar på ett hållbart och kostnadseffektivt sätt genom kreativt återbruk och omvandling till en produkt av ännu högre värde. 

Zipforce ska vara ett mer hållbart alternativ, både ekonomiskt och miljömässigt, jämfört med en renodlad elcykel eftersom användaren kan montera Zipforce på sin befintliga cykel och behöver inte köpa en nytillverkad elcykel. Elmotorn kan dessutom flyttas mellan olika cyklar så att fler i familjen kan använda ett miljösmart alternativ.

Vår vision

Vår vision är att ge redan existerande cyklar ett nytt liv, något som gynnar vår gemensamma miljö. Vi brinner för smart och kreativ återvinning och vill lösa trafik- och transportutmaningarna världen över samtidigt som vi hjälper till att reducera klimatpåverkan.

Vår långsiktiga ambition är att omvandla fler än 250 000 existerande cyklar till smarta och billiga elcyklar de närmaste åren. Den snabbmonterade elmotorn möjliggör en konvertering från en vanlig cykel till en elcykel för alla som äger en normal cykel. Zipforce sätter extra fart på alla miljötänkande människor i världen.

Zipforce och Cykelfrämjandet på samma cykelbana

Zipforce är en stolt samarbetspartner till Cykelfrämjandet som jobbar för en bättre, säkrare och mer attraktiv cykelmiljö. Cykling är naturligtvis det smartaste och smidigaste sättet att ta sig fram på – det gynnar hälsan, klimatet, miljön och plånboken.

Power to your bike

Zipforce konverteringskit förvandlar din vanliga cykel till en elcykel.